Echte hollandse andijviestamppot uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Nederlands, varkensvlees, Winters
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 5 uuruur
Porties 4
Equipment
Slowcooker
Aardappelstamper
Ingrediƫnten
1kgkruimige aardappel
500gramandijvie
200gramgerookte spekjes
100mlmelk
25gramongezouten boter
Instructies
Plaats de kruimige aardappelen in de slowcooker. Zet deze 6 uur op LOW of 3 uur op HIGH
Bak een kwartier voor het einde van de 6 uur de spekjes in een pan.
Stamp met de aardappelstamper de aardappel tot een grof mengsel. Roer rustig de andijvie, melk, boter en spekjes door de aardappelpuree heen. Zet de slowcooker nog 15 minuten op LOW. Is de andijviestamppot te vochtig? Haal dan de deksel van de slowcooker af