Ga terug

Gevulde paprika's uit de slowcooker

Recept afdrukken
Lekkere gevulde paprika's uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 uur 15 minuten
Porties 6

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 600 gram rundergehakt
  • 180 gram gekookte rijst
  • 125 gram cheddar kaas
  • 400 gram zwarte bonen uit blik uitgelekt
  • 60 gram mais uit blik uitgelekt
  • 600 gram salsa of tomaten uit blik met italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 6 grote paprika's

Instructies

  • Meng in een grote kom het gehakt, rijst, 2/3e van de kaas, zwarte bonen, mais, de helft van de salsa, koriander, komijn en chilipoeder. Snij bij de paprika's de top eraf en haal de pitten weg.
  • Doe de andere helft van de tomatensalsa in de slowcooker. Heb je te weinig tomatensalsa, dan kan je eventueel ook 300ml bouillon gebruiken. Vul de paprika's met het mengsel en leg deze in de slowcooker op een manier hoe ze niet kunnen vallen. Zet de slowcooker 4-6 uur op LOW, afhankelijk van de grootte van de paprika
  • Strooi de overgebleven kaas nog over de gevulde paprika's en zet deze nog een 15 minuten op LOW tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer de gevulde paprika's meteen als ze klaar zijn. Haal ze uit de slowcooker met een lepel.
  • Smakelijk eten en geniet!