Gemakkelijke mac and cheese uit de slowcooker. Goed amerikaans recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord Vegetarisch
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur30 minutenmin
Porties 4
Equipment
Slowcooker
Ingrediƫnten
350grammacaroni
500mlvolle melk
50gramroomboter
50gramroomkaas
100gramcheddar kaas
20 gramparmezaanse kaas
4plakkenbaconoptioneel
Instructies
Doe de macaroni in een vergiet en laat er water overheen stromen. Wanneer de macaronoi weer droog is, stop deze in de slowcooker met alle andere ingrediƫnten.
Zet de slowcooker op 1 uur op LOW. Roer hierna door de slowcooker heen en zet de slowcooker op nog 30 minuten op LOW. Proef of de pasta gaar is. Zo niet, zet de slowcooker op LOW voor nog 10 minuten. Is het nog heel vochtig, laat nog aanstaan voor 10 minuten zonder deksel.
Optioneel: bak de bacon, snij in kleine stukken en voeg toe aan het eind