Ga terug
spaghetti with meatballs on ceramic plate

Slowcooker pastasaus met gehaktballen

Recept afdrukken
Heerlijke malse gehaktballen uit de slowcooker. Bereid om los te eten of juist in een pastasaus
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Pasta, rundvlees
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 7 uur 10 minuten
Porties 6

Equipment

  • Slowcooker
  • Oven + bakplaat

Ingrediƫnten

  • 700 gram rundergehakt
  • 95 gram italiaanse broodkruimels of pangriata, of paneermeel
  • 15 gram peterselie
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 grote ui of twee kleine uien
  • 1 ei
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 800 gram pastasaus traditional
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 1 blikje tomatenpuree

Instructies

  • Voorverwarm de oven op 200 graden.
  • Voeg het gehakt, italiaanse broodkruimels, knoflook, ui, ei, parmezaanse kaas, zout en peper in een kom. Meng de ingrediĆ«nten totdat het goed door elkaar zit. Mocht dit lastig zijn, voeg dan een klein beetje water toe totdat het een soepele massa krijgt.
  • Maak van het gehaktmengsel mooie ballen, geef ze zelf de grootte die je wilt. ik ga vaak voor 3 centimeter ongeveer.
  • Leg deze op de bakplaat en bak deze in de oven 8 tot 10 minuten.
  • Plaats de ballen in de slowcooker, en voeg de tomatensaus, pastasaus en tomatenpuree aan toe.
  • Kook de slowcooker 7 uur op LOW
  • Besprinkel de gehaktballen met peterselie en parmezaanse kaas.
  • Smakelijk eten!