Heerlijke malse gehaktballen uit de slowcooker. Bereid om los te eten of juist in een pastasaus
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Pasta, rundvlees
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 7 uuruur10 minutenmin
Porties 6
Equipment
Slowcooker
Oven + bakplaat
Ingrediƫnten
700gramrundergehakt
95gramitaliaanse broodkruimelsof pangriata, of paneermeel
15grampeterselie
2tenenknoflookgeperst
1groteuiof twee kleine uien
1ei
30gramparmezaanse kaas
1theelepelzout
1/2theelepelpeper
800grampastasaus traditional
400gramgepelde tomatenuit blik
1blikjetomatenpuree
Instructies
Voorverwarm de oven op 200 graden.
Voeg het gehakt, italiaanse broodkruimels, knoflook, ui, ei, parmezaanse kaas, zout en peper in een kom. Meng de ingrediƫnten totdat het goed door elkaar zit. Mocht dit lastig zijn, voeg dan een klein beetje water toe totdat het een soepele massa krijgt.
Maak van het gehaktmengsel mooie ballen, geef ze zelf de grootte die je wilt. ik ga vaak voor 3 centimeter ongeveer.
Leg deze op de bakplaat en bak deze in de oven 8 tot 10 minuten.
Plaats de ballen in de slowcooker, en voeg de tomatensaus, pastasaus en tomatenpuree aan toe.
Kook de slowcooker 7 uur op LOW
Besprinkel de gehaktballen met peterselie en parmezaanse kaas.