Ga terug
schouderkarbonade

Schouderkarbonade uit de slowcooker

Recept afdrukken
zachte schouderkarbonade uit de slowcooker, heerlijk mals zoals het vlees op zijn best is.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Porties 6

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 6 stukken schouderkarbonade ongeveer 1,5 kilo
  • 1 theelepel grof zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel gedroogde droge rozemarijn
  • 2 theelepel Van Beekum Karbonadekruiden In plaats van alle vorige kruiden

Instructies

  • Combineer alle kruiden in een klein bakje. Schudt de kruiden goed door elkaar
  • Plaats de schouderkarbonade in de slowcooker en wrijf de kruiden er per schouderkarbonade zacht in.
  • Zet de slowcooker voor 6 uur op LOW. Heb je dunne schouderkarbonades, dan is 5 uur ook prima.
  • Bak de schouderkarbonade nog 1-2 minuten in de pan voor een extra krokante bite. Voeg hierbij ook de jus, die in de slowcooker is achtergebleven ook toe.
  • Enjoy, serveertip: serveer de schouderkarbonades met aardappelpuree