Ga terug
appetizer bowls cream creamy

Tomatensoep uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke tomatensoep met basilicum uit de slowcooker. Ideaal als voorgerecht.
Gang Soep
Keuken Italiaans
Trefwoord soep, Vegetarisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Porties 8

Equipment

  • Slowcooker
  • Blender of staafmixer

Ingrediƫnten

  • 800 gram tomaten uit blik met basilicum
  • 400 gram tomatensaus uit blik
  • 125 ml groentebouillon
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 75 gram slagroom
  • 15 gram basilicum
  • Croutons of burrata Optioneel

Instructies

  • Snij alle groentes en eventueel de tomaten als dat nodig is.
  • Plaats alle tomaten in de slowcooker, roer alle groentes, fijn gensneden knoflook, groentebouillon, tomatenpuree, oregano, suiker, zout en peper door. Pers de tomaten alvast een beetje fijn door tegen de rand aan te drukken
  • Doe de deksel over de slowcooker en zet 7,5 uur op LOW of 3,5 uur op HIGH
  • Maak hierna van de soep een puree totdat deze redelijk glad is. Roer de slagroom door de soep, en breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Serveer en geniet