Ga terug
food wood dinner lunch

Risotto met champignons uit de slowcooker

Recept afdrukken
Heerlijke zachte risotto met champignons uit de slowcooker. Nog lekkerder dan normale risotto
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Pasta, Vegetarisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur 15 minuten
Porties 4

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram (Kastagne)champignons
  • 125 ml witte wijn
  • 8 dl groente bouillon
  • 250 gram risotto rijst
  • 50 gram boter
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper

Instructies

  • Snij de ui en champignons, en pers de knoflook fijn.
  • Bak de ui en knoflook in een pan glazig
  • Voeg alle ingredienten toe in de slowcooker
  • Zet de slowcooker op 2 uur en 15 minuten op HIGH, check dan of de rijst goed doorgekookt is. De risotto rijst mag niet hard zijn, maar nog wel en bite hebben. Zo niet dan verleng de tijd totdat deze wel goed is naar wens. Er kan wat vocht aan de bovenkant blijven zitten, dit is niet erg.