Heerlijke zachte risotto met champignons uit de slowcooker. Nog lekkerder dan normale risotto
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Pasta, Vegetarisch
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 2 uuruur15 minutenmin
Porties 4
Equipment
Slowcooker
Ingrediƫnten
1ui
4tenenknoflook
3eetlepelsolijfolie
200gram(Kastagne)champignons
125mlwitte wijn
8dlgroente bouillon
250gramrisotto rijst
50gramboter
100gramparmezaanse kaas
0,5theelepelzout
0,5theelepelpeper
Instructies
Snij de ui en champignons, en pers de knoflook fijn.
Bak de ui en knoflook in een pan glazig
Voeg alle ingredienten toe in de slowcooker
Zet de slowcooker op 2 uur en 15 minuten op HIGH, check dan of de rijst goed doorgekookt is. De risotto rijst mag niet hard zijn, maar nog wel en bite hebben. Zo niet dan verleng de tijd totdat deze wel goed is naar wens. Er kan wat vocht aan de bovenkant blijven zitten, dit is niet erg.