Mac and cheese uit de slowcooker

Mac and cheese uit de slowcooker

Stap binnen in een wereld van ultiem comfort met Slowcooker Mac and Cheese. Deze klassieke favoriet wordt naar een hoger niveau getild dankzij de slowcooker. Verbeeld je smeuïge macaroni doordrenkt met romige melk, weelderige boter en een combinatie van heerlijke kazen. Dit gerecht is een knusse omhelzing van smaken en texturen die je hart vult met vreugde bij elke hap.

Eenvoudig Genieten: Romig, Kazig en Onweerstaanbaar

Deze Romige Mac and Cheese uit de Slowcooker illustreert perfect hoe eenvoud en smaak elkaar kunnen ontmoeten. Met slechts enkele ingrediënten creëer je een decadente maaltijd die geschikt is voor elke gelegenheid. De romige melk, boter en kaas mengen zich geleidelijk tot een zijdezachte saus die de macaroni omhult. Het resultaat is een smakelijke en weelderige ervaring die gemakkelijk te bereiden is.

Mac and Cheesy, slow and easy

Iedere hap van deze Slowcooker Mac and Cheese is als een lepel vol hemel. De macaroni, perfect gekookt, glijdt zachtjes tussen je tanden terwijl de rijke kaassmaken zich vermengen met de romige saus. De gouden, knapperige bovenkant biedt een textuurcontrast dat deze schotel nog bevredigender maakt. Dit gerecht belichaamt de harmonie van smaak en gemak, en elke lepel is een herinnering aan waarom zelfgemaakte comfortmaaltijden zo speciaal zijn.

Nu we zijn begonnen met de heerlijke introductie, laten we doorgaan met een gedetailleerde beschrijving van de ingrediënten.

Ingredienten van de slowcooker mac and cheese

 1. Macaroni (350 gram): De macaroni is het hoofdbestanddeel van dit gerecht en vormt de basis voor de romige pasta. Het heeft een kenmerkende holle en cilindrische vorm die de kaassaus goed vasthoudt. Na het koken wordt het zacht en voegt het een bevredigende beet toe aan elke lepel.
 2. Volle melk (500 ml): Volle melk is de sleutel tot het creëren van de romige saus die de macaroni omhult. De melk wordt geleidelijk verwarmd in de slowcooker en mengt zich met de kazen en boter om een zijdezachte textuur te vormen.
 3. Roomboter (50 gram): De roomboter voegt rijke smaak en een smeltende textuur toe aan de saus. Het brengt een heerlijke romige basis in de hele schotel.
 4. Roomkaas (50 gram): Roomkaas voegt extra romigheid en een subtiele tang toe aan de saus. Het helpt ook bij het creëren van een gladde en weelderige textuur.
 5. Cheddar kaas (100 gram): Cheddar kaas voegt een scherpe en zoute smaak toe aan de saus. Het smelt goed en zorgt voor die klassieke kaassmaak die bij macaroni en kaas hoort.
 6. Parmezaanse kaas (20 gram): Parmezaanse kaas voegt een umamirijke en zoute smaak toe aan de saus. Het helpt de kaassmaak te intensiveren en voegt een heerlijke complexiteit toe.
 7. Bacon (optioneel)

Nu we de ingrediënten hebben besproken en hun bijdragen aan de smaak en textuur van dit gerecht hebben uitgelegd, kunnen we doorgaan naar de instructies om deze heerlijke Romige Mac and Cheese uit de Slowcooker te bereiden.

In 7 stappen naar perfecte Mac and Cheese

 1. Voorbereiden van de macaroni: Spoel de macaroni af onder koud water in een vergiet. Laat het water goed uitlekken zodat de macaroni droog is voordat je het in de slowcooker doet. Dit helpt om overtollig vocht te verminderen en een optimale consistentie te behouden.
 2. Ingrediënten combineren: Plaats de gedroogde macaroni in de slowcooker. Voeg volle melk, roomboter, roomkaas, cheddar kaas en Parmezaanse kaas toe aan de macaroni. De combinatie van deze zuivelproducten zal geleidelijk smelten en transformeren tot een romige en zalige saus.

Slowcooker instellen

 1. Eerste slowcooker instelling: Zet de slowcooker op de lage stand (LOW) en laat de ingrediënten gedurende 1 uur koken. Dit stelt de zuivelproducten in staat om te smelten en zich te vermengen tot een smaakvolle saus.
 2. Roeren en tweede slowcooker instelling: Na het eerste uur roer je voorzichtig door de slowcooker om ervoor te zorgen dat de ingrediënten goed gemengd zijn. Zet de slowcooker opnieuw aan op de lage stand (LOW) en laat het nog 30 minuten koken.
 3. Proeven en aanpassen: Proef na de tweede kooktijd of de macaroni gaar is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Als de macaroni nog niet helemaal gaar is, zet de slowcooker dan opnieuw op de lage stand (LOW) en laat het nog 10 minuten koken. Als de saus nog te vochtig is, laat de slowcooker dan nog 10 minuten aanstaan zonder deksel.
 4. Bak eventueel de bacon, snij in kleine stukjes en meng er doorheen.
 5. Serveren en genieten: Zodra de macaroni gaar is en de saus de juiste consistentie heeft bereikt, is je Romige Mac and Cheese uit de Slowcooker klaar om te serveren. Schep het in kommen en geniet van de smaakvolle en comfortabele smaken die elke hap biedt.

Smakelijk eten

Met deze eenvoudige stappen kun je een onweerstaanbare Romige Mac and Cheese bereiden die smaakt alsof het rechtstreeks uit de keuken van een restaurant komt. Deze smakelijke schotel zal je verwarmen en vreugde brengen, elke keer dat je een hap neemt. Smakelijk eten en geniet van elke romige lepel!

Soortgelijke recepten slowcooker mac and cheese


a cheesy macaroni dish

Mac and cheese uit de slowcooker

Recept afdrukken
Gemakkelijke mac and cheese uit de slowcooker. Goed amerikaans recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord Vegetarisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 4

Equipment

 • Slowcooker

Ingrediënten

 • 350 gram macaroni
 • 500 ml volle melk
 • 50 gram roomboter
 • 50 gram roomkaas
 • 100 gram cheddar kaas
 • 20 gram parmezaanse kaas
 • 4 plakken bacon optioneel

Instructies

 • Doe de macaroni in een vergiet en laat er water overheen stromen. Wanneer de macaronoi weer droog is, stop deze in de slowcooker met alle andere ingrediënten.
 • Zet de slowcooker op 1 uur op LOW. Roer hierna door de slowcooker heen en zet de slowcooker op nog 30 minuten op LOW. Proef of de pasta gaar is. Zo niet, zet de slowcooker op LOW voor nog 10 minuten. Is het nog heel vochtig, laat nog aanstaan voor 10 minuten zonder deksel.
 • Optioneel: bak de bacon, snij in kleine stukken en voeg toe aan het eind
 • Smakelijk eten en geniet!

Je kan bij de Mac and Cheese uit de slowcooker variëren wat voor kaas je precies wil hebben in je gerecht. Wij hebben gekozen voor cheddar en roomkaas. Maar voel je vrij om hier nieuwe dingen bij uit te proberen. Toen we dit hebben gemaakt hadden we er ook een stokbroodje naast gemaakt, maakt het extra lekker!

Andere vegetarische recepten uit de slowcooker

De mac and cheese is natuurlijk een heerlijk recept uit de slowcooker. Wil je een keer variëren met slowcooker recepten vegetarisch, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.

Vond je de mac and cheese uit de slowcooker lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!

Welke kruiden en slowcooker gebruikt slowcooker-recept?


Van Beekum Specerijen

Wij gebruiken in onze recepten enkel de kruiden van Van Beekum. Hierbij geniet je van een malse en volle smaak in je gerechten


Welke slowcooker gebruiken wij?

Wij gebruiken de Russell Hobbs slowcooker, ideaal en perfect qua prijs/kwaliteit!

 • 6 liter
 • Warmhoudtfunctie
 • Beschikt over een timer
 • Zuinig
 • Ook als braadpan te gebruiken

Geef een reactie